Šumske Vesti – Januar 2021.

Odlučili smo da se manje oslanjamo na Facebook i da ubuduće što više zanimljivosti podelimo direktno putem našeg sajta. Zato prelazimo na format Šumskih Vesti, koje ćemo objavljivati na svako malo 🙂

Iskoristili smo zimu da skuvamo mali album uspavanki – neka svira u pozadini dok čitate, a posle pravac na dremku.

Zanimljivosti

Kolege

Malo nas ima, al smo zato bučni!

Vitka Logika

Za kraj, skrećemo posebnu pažnju da je knjiga Lean Logic autora David Fleming od nedavno dostupna besplatno na Internetu. Nažalost, samo na engleskom jeziku. Ukoliko neko želi da se uzme enormnog posla prevođenja, neka nam se javi da pripomognemo. U međuvremenu, Google Translate završava veliki deo posla.

Ovo je najkompletniji alat koji nas može usidriti u sadašnjosti i ujedno spremiti za društvene promene koje nam predstoje. Za početak, evo jednog teksta koji se odnosi na trenutno aktuelnu temu – vitko zdravlje.

Krah velike medicinske ustanove se može očekivati, ali njena lagana zamena je u mnogo čemu atraktivna i otporna. Prelazak sa lečenja na prevenciju zahtevaće razumevanje o ishrani, o načinima izbegavanja troškova bolesti, o tome kako biti srećan bez lekova. A lokalne bolnice i domovi za negu iskoristiće lokalni potencijal za vitko razmišljanje, za dobrovoljni rad – za talenat i negu koji su dostupni institucijama kada budu prepoznate kao deo zajednice.

Ukoliko ste u ovom tekstu naišli na nešto zanimljivo, podelite ga sa sličnomišljenicima.

Nema Komentara

Postavi Komentar