Život u Prirodi

Život u Prirodi

Želja nam je da ova knjiga podstakne nicanje bezbroj novih domaćinstva koja će krasiti naš bioregion 🌱🌿🏡

Prvi tiraž je rasprodat!

Prijavite se na našu email listu ukoliko želite da vas obavestimo kada drugo izdanje bude u prodaji.

* indicates required

Obavezno proverite SPAM folder, u slučaju da naš email zaluta do tog groznog mesta!

Autor

Aleksandar Janković je diplomirani ekonomista poreklom iz Beograda. Nakon rada u turizmu i putovanja po Evropi, Južnoj i Severnoj Americi, odlučio je da se vrati u Srbiju i da sa svojom partnerkom Marijom pusti korenje u divljim brdima istočne Srbije. Ova knjiga prenosi njihovo iskustvo u pretvaranju jedne zapuštene livade u permakulturno imanje i topli dom.

Ilustracije iz knjige

Recenzije

Jedinstvena knjiga iz ove oblasti na našem jeziku prilagođena za naše podneblje. Obavezno štivo za svakoga ko želi da živi ovako. – Milan & Bojana, Rtanjski Vrt

Dala nam je sve potrebne osnovne i pregršt dodatnih informacija, neophodnih gradskom čoveku koji nikada nije živeo u seoskoj sredini i prirodi, a planira preseljenje u istu. Samoodrživost i visoko razvijena ekološka svest kao osnovni principi kojima se Aleksandar vodio u pisanju, dali su nemerljiv kvalitet za budućnost u kojoj će organizacija domaćinstva na tim postulatima biti nužnost za uspeh i opstanak.

U tom smislu, reči „novo domaćinstvo“ iz podnaslova, treba shvatiti kao suštinski i organizaciono potpuno nov pristup u formiranju domaćinstva, delom naslonjen na tradiciju, a delom na nova saznanja i postulate neophodne za godine, decenije i vekove pred nama.

Važan kvalitet predstavlja prenošenje iskustava iz prve ruke i deljenje informacija o greškama koje su na putu formiranja domaćinstva neizbežne. Knjiga nije romantizovana bajka o životu u i sa prirodom, već konkretan, ponekad surovo iskren i strog priručnik za otpočinjanje takvog života. Kao takva, može biti veoma korisna i ljudima koji već žive u tradicionalnim seoskim sredinama i po tradicionalnim principima, kao smer reorganizacije domaćinstva zarad samoodržive budućnosti. – Sveta & Jana, Vrmdža