Kraj Sezone 2016

Uz malo zakašnjenje stiže obaveštenje da smo obavili useljenje. 1. decembra smo se uselili u našu kolibu! Iako nismo stigli da izmalterišemo drugi sloj zidova, unutra je dovoljno toplo, čisto i udobno. Grejanje obavlja „Smederevac„, voda je bunarska, a struja panelska. Ima još dosta poslića manje i srednje zapremine na kojima raduckamo do proleća, kada će opet krenuti ozbiljniji radovi van kolibe. U planu su sistem za skupljanje kišnice, četinarski vetrobrani, podignute leje u bašti, biofilter za sivu vodu (tuš i sudopera) i možda po neki manji projekat prirodne gradnje, u zavisnosti od vremena.

Koliba Leto

Koliba Zima

Iako smo kolibu zvanično sagradili „sami“, to ustvari nije ni blizu istine. Pokušali smo da nabrojimo sve prijatelje i porodicu koji su se odazvali našem pozivu na pomoć i druženje, ali odustali smo od nabrajanja kod broja 30. Hvala svima divni drugari! Radujemo se daljim druženjima tokom dugih godina pred nama, u sve boljim uslovima.

Ipak, jednu osobu treba posebno izdvojiti, jer je uspela da izdvoji i vreme i strpljenje za naše avanture nebrojano puta ovog leta. Hvala Mama!

Mama

Tokom zime ćemo se baviti malo više pisanjem i učenjem, i planiramo da detaljno opišemo svaki korak radova na kolibi. U međuvremenu, ovako je to manje više izgledalo.

 

 

Ukoliko želite da pratite našu avanturu, prijavite se putem emaila.

7 Komentara

 • Gojko

  15. април 2017. at 15:21 Одговори

  Svaka čast za ideju i projekat, ima puno ideja ali ljudi retko koju realizuju do kraja. Čist uspeh!

 • marija

  7. април 2017. at 08:07 Одговори

  Hvala ljudi,trudicemo se 😀

 • Zorica

  18. јануар 2017. at 19:11 Одговори

  Čestitam svim učesnicima. Primećujem da oko kuće nema nijednog drveta pa je dobro pripremiti za rano proleće, zasaditi neku voćku. Javite koje nameravte da sadite pa ako imamo vašu omiljenu daćemo vam za naselje………………..Lepa je kućica ali je još lepša vaša radost !!! Sreteno !…

 • Dusa i :)

  11. јануар 2017. at 17:36 Одговори

  Čestitamo vam porodico naša! Verujemo da ćete velike stvari napraviti i nadamo se da ćemo u većem delu i mi učestvovati 🙂 Volimo vas ~*~*~*~

 • Todor

  9. јануар 2017. at 12:12 Одговори

  Samo napred komsije…
  Zovite obavezno kada bude bila neka moba.
  Nema nas puno istrajnih.
  Sevap je podrzati svakog hrabrog.

 • Jasmina

  9. јануар 2017. at 05:53 Одговори

  Pratim i mislim na Vas.Radujem se i brinem mada vidim da nema razloga.VELIKI STE!

 • Jelica

  8. јануар 2017. at 21:39 Одговори

  Srećno u nastavku gradnje…Svako dobro!!!

Postavi Komentar