Bujno Proleće

Posle prvog dužeg odsustva sa imanja, vratili smo se našoj kućici u pojačanom sastavu 🙂 Tokom našeg odsustva, na imanju su boravili dobri prijatelji koji su svojim prisustvom osigurali da sve nastavi da teče po planu.

Mačke spavaju
Mačkovići na radnom mestu

Većina mladih sadnica je preživela prolećnu opsadu Srndaća. Poneka Dunja, Breskva i Šljiva su nastradale, ali 40ak drugih voćaka vidno napreduje u drugoj godini nakon sadnje. Zanimljivo je da nam od svih klimatskih, ljudskih i životinjskih faktora, najveću štetu na imanju zapravo čine ta magična jebena bića.

Srle protiv voćaka
Srle protiv voćaka

Na temu klime, kiše koje nas obasipaju zadnjih par nedelja vidno odstupaju od normale. U pauzama između pljuskova stignemo da uradimo šta je neophodno, a svaka kap kiše nam je dobrodošla. Nakon sušnog Marta, ne sumnjam da ćemo se i mi i biljke u narednim mesecima ponovo uželeti vode sa neba.

Porodično okupljanje
Porodično okupljanje

Imamo razne planove za ovu godinu, a vremenom ćemo videti šta će se od toga ispuniti bez pritiska. Koke su ponovo prebačene za narednu godinu, jer briga o životinjama je trenutno izvan naših kapaciteta. Ti kapaciteti su rado usmereni ka mladunčetu 🙂 Jedan od glavnih projekata za godinu je naša knjiga. Pisanje se privodi kraju, sledi crtanje skica i ilustracija, a potom i ostali fini radovi pred izdavanje.

U ovo doba godine mi je krivo što nisam neki pjesnik koji je u stanju da prenese osećaj gledanja duge među planinama sa radnog mesta. Srećom, tu je fotografija da taj osećaj barem delimično dočara.

Ćup je ispod Vitora!
Ćup je ispod Vitora!

Za one koji su propustili:

Toliko od nas za danas 🙂

Bujni zeleni pozdravi!

Nema Komentara

Postavi Komentar